Siim Väli ja Kaupo Vallik - võistkond "Kiire ja vihane"

V Laimjala Aerurammu võitsid “Kiire ja vihane” ning “Onupojad”

Juubelihõnguline Laimjala Aeruramm on selleks korraks selja taga. Sel aastal, 25. augustil kutsusime kõiki taas uut kohta avastama – Ruhve puhkekohta, kunagisse kalasadamasse, kus tegutses kalurikolhoos “Majak”.

Merel käis 17 võistkonda: 4 sõudepaati, 12 süsta ja 1 kanuu. Ilm oli imeliselt sobiv – soe, aga mitte kuum, peaaegu tuuletu. Üle 14 kilomeetri pikkune marsruut kulges läbi 8 kontrollpunkti, millest üks tuli üles leida vihje abil. Kolmes kontrollpunktis ootas võistlejaid lisaülesanne: koostööd ja rahulikkust nõudis labürint, nutikust ja loogikat sai rakendada jaapani mõistatuse juures ja peidetud punktis avatud mini-raamatukogus oli võimalus oma teadmised proovile panna. Pärast finišeerimist ootas võistkondi veel viimane ülesanne, mille abil oli võimalik oma sõiduajast maksimaalselt 9 minutit “maha visata”. Selleks oli discgolfi kettad ja korv. Võistlusrada ja lisaülesanded said sel aastal võistlejatelt palju kiidusõnu.

Kõige kiiremalt läbisid raja Kaupo Vallik ja Siim Väli ehk võistkond “Kiire ja vihane” – 1 tund ja 46 minutit. Nemad saavutasid süstade-kanuude võistlusklassis ka esikoha, edestades “Kiireid ja uljaid” lõpparvestuses 4 minutit.

Lauri Ratas ja Jorma Ratas - võistkond "Onupojad"
Lauri Ratas ja Jorma Ratas – võistkond “Onupojad”

Sõudepaatide võistlusklassis võitsid Jorma Ratas ja Lauri Ratas ehk võistkond “Onupojad”, kes on esimene meeskond, kes viib Aerurammu võidukarika koju juba teist korda. Esimest korda juhtus see 2016. aastal.

Siim Väli ja Kaupo Vallik - võistkond "Kiire ja vihane"
Siim Väli ja Kaupo Vallik – võistkond “Kiire ja vihane”

Vaata tulemuste koondtabelit »

Samal ajal, kui 34 inimest merel aerurammu katsusid toimus kaldaprogramm. Lapsed meisterdasid laevukesi, mängisid, õppisid ruunikirja. Lisaks veel valmistasid noored Aerurammule sünnipäevaks loodusliku mandala ja küpsisetordi.

Kell 14 startisid matkalised tutvuma Ruhve küla ja seal kasvavate ravimtaimedega. Merepääste näitas, kuidas päästevest vee peal ohutust tagab, toimus kalameeste ja sõlmede töötuba. Pärast võistlust ja autasustamist lõikasime pidulikult lahti kauni sünnipäeva tordi ja kuulasime  heliseva Maarika Rootsi esituses kaunist muusikat.

Seejärel jätkus õhtu muinastulede öö tähistamisega. Tule Ruhve rannal süütas tõrvikuga viiking, kes tuli seda kohust täitma mere poolt ja paadiga. Laulsime koos tulelaulu ja edasi jätkus lustakas õhtu ansambel Vanad Sõbrad muheda laulu ja pillimängu ning lõkkekuma saatel.

Täname kõiki inimesi, kes selleaastase Aerurammu õnnestumisse vabatahtlikus korras oma panuse andsid. Neid oli üle 30. Lisaks täname ja tunnustame järgmisi organisatsioone ja ettevõtteid, kes samuti suurel määral Aerurammu projekti panustasid: Saaremaa Vallavalitsus, Politsei- ja Piirivalveamet, Saaremaa Vabatahtlik Merepääste Selts, Saare Võrk, Saare Selver, Saaremaa Lihatööstus, Saaremaa Delifood.

Kohtumiseni järgmisel Laimjala Aerurammul, ikka Laimjalas!