V Laimjala Aeruramm toimub 25. augustil Ruhves

2018. aastal tähistame Eesti Vabariigi juubelit ning ümmargune on see aasta ka Laimjala Aerurammule – sündmus saab toimuma juba viiendat korda. Nagu eelmisel aastal, siis ka sel kutsub Aeruramm avastama uut ja põnevat paika Laimjala rannajoonel – ootame kõiki võistlejaid ja osalejaid Ruhvesse.

Ruhve on väike küla, mille ajaloos on meri ikka tähtsal kohal olnud ning kus kalapüük on leiva lauale toonud. Nõukogude ajal tegutses siin kalurikolhoos “Majak”. Sadamast sõitis igapäevaselt merele ja kalalastiga tagasi mitu alust saagiks enamasti räim. Maa peal ootasid betoonist basseinid, kus kala soolati ja kust kraam juba edasi turustamisse läks. Täna on Ruhves avalik puhke- ja ujumiskoht ning väike sadam. Maalilisi vaated täiendab üle mere paistev Laidunina majakas.

Pisut uudne on ka ürituse toimumine suve lõpus. Sel aastal soovime sündmuse ühendada muinastulede traditsiooniga – päeval sõuame ja aerutame võidu, naudime kaldaprogrammi ning õhtul süütame tuled ning keerutame jalga.

Registreeri oma võistkond juba täna »